Grachtenfestival kan door!!

  • GRACHTENFESTIVAL KAN DOOR

HET GRACHTENFESTIVAL MEPPEL VOORLOPIG GERED !!

Nadat een maand geleden de stichting Meppel Vol Vaart aankondigde dat het dertiende Grachtenfestival 2017 wellicht het laatste zou zijn, lijkt het tij gekeerd.

Al meerdere jaren blijkt dat het rondkrijgen van de begroting voor het organiseren van het Grachtenfestival niet meer haalbaar is. Ieder jaar moest er vanuit de reserves aangevuld worden om een volwaardig evenement te kunnen organiseren. Daar de reserves dusdanig slonken en de ondergrens bereikt was, konden de bestuurders niet anders concluderen dat in 2017 het laatste Grachtenfestival georganiseerd kon worden. Het uitblijven van subsidies en sponsorgelden was voor de organisatie het sein om aan de bel te trekken.

“Om de organisatie voor het evenement in 2018 op te starten, dien je al vroegtijdig investeringen te doen. Deze investeringen werden altijd “voorgeschoten” uit de reserves in afwachting van de subsidiegelden die op een later moment binnenkomen. Voor 2018 bleken deze reserves te krap om de organisatie op te kunnen starten” aldus voorzitter Arnold Schuurman.

 

Deze mededeling werd door meerdere partijen in de samenleving opgepikt en er is de afgelopen periode koortsachtig gewerkt om het voorbestaan van het Grachtenfestival te waarborgen.

Dit lijkt nu gelukt. Garantstellingen en een alsnog toegekende subsidie van de Provincie Drenthe, maken dat De stichting Meppel Vol Vaart met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.