Meppel aan Zee

Meppel aan Zee: neem een kijkje achter de schermen van de Meppeler haven!


Op 10 juni vindt het evenement Meppel aan Zee plaats. Meppel aan Zee speelt zich af op twee locaties in de Meppeler haven: bij Agrifirm / MCS containerterminal en bij de Sethehaven. Het evenement begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Meppel aan Zee maakt onderdeel uit van het Grachtenfestival.

Bezoekers voor Meppel aan Zee en het Grachtenfestival kunnen gebruik maken van gratis pendelboten. Er zijn twee opstapplaatsen: de steiger bij Molen De Weert (Weerdstraat 8, 7941 XH Meppel) en de steigers bij Jachthaven Meppel (Zomerdijk 35 7942 JS Meppel).
In de haven kun je kijken  hoe een containerschip wordt gelost en geladen, leer wat een duwbak is; wat wordt daarin vervoerd, voor wie?
In de Sethehaven kom je alles aan de weet over jachtbouw, onderhoud, stalling, speedboten, watertaxi's... Deelnemende bedrijven hier zijn Jachthaven Meppel, Holterman Yachting, Boatland en Alumax.

Voor wie na het bekijken van alle nautische bedrijvigheid nog geen genoeg heeft van het Meppeler havenlandschap, is de havenrondvaart (vertrek bij molen De Weerd) een must.