Organisatie Grachtenfestival Meppel ligt goed op koers

Na twee jaar lege grachten in het 2e weekend van juni zal het er in het weekend van 10-11-12 juni geheel anders uitzien. De belangstelling voor het 16e Grachtenfestival is overweldigend.

De aanmeldingen voor de historische vloot kwam direct nadat bekend werd dat het evenement door kon gaan flink op gang. Dit heeft geresulteerd dat het maximale aantal deelnemers een maand geleden al werd bereikt.

Naast de vele aanmeldingen van schepen merk je dat het evenement ook elders leeft. Zo was de Koninklijke Marine erg enthousiast en meldde begin 2022 dat men graag naar Meppel komt. Men komt met vier Marine schepen naar Meppel.  Tevens zal de Roadshow van de Koninklijke Marine aanwezig zijn waarbij een belevingscontainer bezocht kan worden en men nog veel meer van het werk van de Marine kan ervaren.

Naast de vertrouwde programmaonderdelen zijn er ook een paar nieuwe elementen aan het evenement toegevoegd. De organisatie van CitySwim gaat op zondag 12 juni ook CitySub introduceren en de Meppeler Roeisloep vereniging De Reest zal zich aan het Westeinde presenteren.

Het bestuur van de Stichting Meppel Vol Vaart die het Grachtenfestival organiseert is zeer verheugt met deze ontwikkelingen. Het is altijd mooi dat er nieuwe items die binnen het concept passen aan het programma kunnen worden toegevoegd.

Het volledige programma zal binnenkort worden gepresenteerd. De vaste onderdelen als de braderie, shantykorenfestival, kinder-speeleiland, balgenfestival en avondwandeling zullen zeker niet ontbreken. Daarnaast is ook het avondprogramma weer goed gevuld. Er zullen zowel op vrijdag- als zaterdagavond weer een paar spraakmakende bands optreden op het drijvend podium aan de Stoombootkade.

Uiteraard is er voor de shop-liefhebbers ook genoeg te beleven tijdens de outletshopping op zaterdag en tijdens de koopzondag.

Er wordt nu nog hard gewerkt om de puntjes op i te zetten zodat jong en oud weer van een sfeervol weekend kan genieten.