Concerten op het Drijvend Podium en op de Stoombootkade

  • Concerten tijdens Grachtenfestival

Veel muziek uit de regio tijdens het 14-e Grachtenfestival.

Vrijdagmiddag 16.00 uur trapt rasentertainer Willem Spans muzikaal af tijdens het Boom Lab Bungeeroeien bij de Stoombootkade.

Vanaf ca 21.00 uur is het de beurt aan Take 7. Deze coverband uit Meppel weet met hun mix van pop, rock, disco en soul van ieder feestje een knalpartij te maken. Inmiddels staan zij voor de tweede keer op het drijvend podium. Volgens leadzangeres Kitty Fleming raakte de agenda van de band nadien steeds voller en ziet ze erg uit naar het optreden tijdens het Grachtenfestival.

Zaterdagmiddag 16.00 uur zal de coverband Lemonade uit Steenwijk de Stoombootkade betreden. Van Anita Meijer tot ACDC. Rock, country of nederpop. Lemonade haalt het voor je in huis. Publiek is belangrijk maar voorwaarde is dat de band het nummer zelf ook leuk vindt om te spelen.Onder het motto “Heeft u verzoekjes? Huur dan maar een DJ” brengt de band een programma waarin spontaniteit en lol voorop staan.“Wat je BAND straal je uit”

De grondleggers van topband Beethoven presenteren: “Beethoven Legends” Zaterdagavond om ca 21.00 uur betreedt deze topband het drijvend podium. De muzikanten in deze kleinere Beethoven-setting hebben allemaal een schat aan ervaring, door de jaren heen opgebouwd in verschillende facetten van de muziekindustrie.Steven Baoh, Edwin Grovell en Marieke Baoh waren jarenlang de grondleggers en gezichten van de populaire band Beethoven. Johnny Corsie speelde alle zalen plat bij het eveneens bekende Crazy Piano’s. Muzikale zwaargewichten dus, met een duidelijke visie op hoe een feest een feest wordt!Met oprechte passie voor het vak, een feilloos gevoel voor de sfeer van het feest, een zeer veelzijdig repertoire en het flexibele en trendsettende karakter, is Beethoven Legends de ideale sfeermaker.Hoewel de bezetting kleiner is en de show veel ingetogener, speelt Beethoven Legends vanuit dezelfde visie als Beethoven. Dat betekent dat goed niet goed genoeg is. Het moet inspirerend zijn, professioneel en spraakmakend. We wisselen de nieuwste hits af met de lekkerste classics.

Zondagmorgen is het vanaf 11.00 uur heerlijk ontwaken op de Stoombootkade met een optreden van The Midges. Dit popkoor The Midges komt uit Meppel. Stad van de Möppeler muggen. The Midgets zingen hedendaagse en klassieke popliedjes met veel passie en plezier!

Zondagmiddag vanaf 15.00 uur op de Stoombootkade is de muzikale afsluiting met de band Jools. Deze compacte coverband sluit het 14-e Grachtenfestival af met hits van nu tot in de jaren zestig en weer terug.